Onze Favoriete Tussendoortjes

 

 

                                             Koekjes:

 
          Benodigdheden:   225 g meel                                                                                        
                                     225 g rundergehakt                                                                                       
                                     50-120 ml water                                                                                         
 
     1.    Verwarm de oven voor op 180 °C.                                                                                 
    2.    Meng het meel grondig met het gehakt.                                                                          
    3.    Voeg water toe totdat het een soepel deeg wordt.                                                           
    4.    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer een halve cm dikte.  
    5.    Steek met vormpjes koekjes uit het deeg. (bijv konijntjes, hartjes, sterretjes)                    
    6.    Bak ze in de oven goudbruin en knapperig.                                                           
    7.    Om ze te bewaren kunt u ze zonder probleem invriezen.                                                  

 

                                     Een oranje traktatie:

 
     1.    Snij of rasp een tweetal wortels klein.                                                      
       2.    Bestrijk dit met een beetje vleesbouillon.               
       3.  Eventueel ook te mengen door het standaardvoer.                                             
   

                            

                              Een appeltje tegen de dorst:      

   
    1.    Hak in de keukenmachine een appel fijn.                                                                            
    2.    Doe er een eetlepel blikvoer door.
    3.    Geef dit als gezond tussendoortje                                                                      
   

                              Restjes liflaf:  

 

  Als je nog wat paprika’s over hebt kun je het volgende recept uitproberen.                           

    Benodigdheden: Paprika in blokjes                     

         Olie (om in te bakken)                                                
       75 g Rundergehakt of kipfilet of hart                                
                     25 g geraspte kaas                                                                    
                                            
       1.    Bak in een koekepan in een beetje olie de paprika enkele minuten op een matig vuur.     
      2.    Voeg het vlees toe.
      3.               Bak het al roerend tot het begint te bruinen. 
    4.    Doe het mengsel in een bak.
    5.    Roer de kaas er door terwijl het nog warm is.
     6.    Laat het afkoelen      

 

Eet Smakelijk