STORMS DAGBOEK 2006                         

 

 

          afl 1:  VEG-Examen

 

13 Mei was het zover. Eindelijk was de laatste les (examen) aangebroken van de VEG cursus. Het was wel raar hoor. Normaal staat het vrouwtje om 08.00 op en gaan we om 09.00 weg naar de club. Nu probeerde ik haar om 08.00 wakker te maken maar ze zei dat ik moest gaan slapen. Om 09.00 stond ze eindelijk eens op. We gingen pas om 10.00 naar beneden. Naar het uitlaatveld. Normaal mag ik pas tijdens de wandeling bij de club plassen. We gingen daarna ook niet naar de auto maar naar de fiets. Dit vond ik niet erg want ik vind fietsen leuk. We gingen dan eindelijk op weg. Ik trok het vrouwtje maar mee, want anders waren we veel te laat. We waren dan ook al om even 10.30 op de club terwijl we pas om 10.15 weggingen beneden. (Normaal doe je er ongeveer 25 minuten over.)
 
Eenmaal op de club zag ik Petra en Dino ook al niet. Hadden zij zich soms ook verslapen? Het vrouwtje ging (rustig) binnen zitten en wat drinken. Ik dacht: Ik ga maar liggen, misschien mag ik dan straks nog even wandelen.Na ongeveer een 45 minuten ging het vrouwtje met mij naar de weg toe. Daar zagen we Petra en Dino. Ik was zo blij dat zij er ook waren.
We moesten de auto weer in en we reden een klein stukje naar het winkelcentrum. Hier moesten we in de auto blijven.Na een poosje kwamen Petra en het vrouwtje weer terug. Ze hadden plantjes gekocht. Nu gingen we weer terug naar de club.
Eindelijk gingen we wandelen. Vrouwtje, we moeten deze kant op. Storm hierheen. Hè, zo lopen we nooit. Wat een klein stukje. 
Eenmaal op de club terug dronk het vrouwtje nog wat. Ook wij  kregen wat water. 
 
Hierna gingen we het veld op. Eindelijk begon de les. We moesten allemaal op een rij gaan staan en eerst een stukje volgen. Daarna Af en Zit en weer volgen. We moesten ook nog voorkomen. Eenmaal voorgekomen gingen de bazen naast ons staan. Weer verder met volgen en daarna halthouden op een lijn. 
Hè Anita gaat van het veld af en er komen twee andere instructrices. Nou het zal wel goed zijn want we gaan de Voorlangs/Achterlangs gewoon doen. Hier vind ik altijd dat ik te lang moet wachten dus ga ik blaffen. Eenmaal aan de beurt liep ik netjes mee en negeerde de andere honden. Toen iedereen geweest was gingen we weer van het veld af. Alleen Dino en Petra bleven op het veld. Ik ging door het hek kijken wat hij allemaal deed. Hij moest volgen bij Petra. Dit deed hij niet zo goed als hij het kan. Hierna moest hij voorkomen. Ook dit deed hij niet goed. Hij was klaar en ging naar het 
andere deel van het veld. 
De hond die tussen ons in stond ging met haar baas het veld op. Ik keek ondertussen waar Dino was gebleven maar kon het niet goed meer zien. Oh jee die hond is ook al klaar met het volgen. 
Ik moet het veld al op. Eerst moest ik ook een stukje volgen. Net als Dino deed ik het niet goed. Ik liep constant te springen en probeerde in de arm van het vrouwtje te bijten. (Ik mag het niet te goed doen anders zit ik niet meer bij Dino in de groep). 

Hierna moest ik  voorkomen. Ik had zo'n vaart dat ik voorbij het vrouwtje schoot (zo kon ik stiekem kijken waar Dino was. Wat jammer, hij is weg). Dus ze riep me nog maar een keer. Toen kwam ik wel. Nu moest ik aan de voet. Dit is een commando waar ik nog nooit van gehoord heb. Tenminste ik deed alsof en ik was erg overtuigend. (Zo nu was ik net als Dino gezakt en konden we bij elkaar in dezelfde groep blijven.)

 Hierna moesten we het figuur de acht lopen. Dit deed ik best goed. Hierna moest ik naar de andere kant van het veld. Hier moest ik weer volgen maar hier sprak het vrouwtje weer tegen mij tijdens het lopen. Vervolgens halthouden. Netjes gaan zitten. Commando AF. Gaan liggen.

 Commando ZIT. Gaan zitten. Een stukje volgen. Halthouden. Zitten. Commando Staan. Met een beetje hulp gaan staan. Commando Show. Betasten door een onbekende  man.

Weer gaan zitten. Tandjes kijken. Kusje geven na het tandjes kijken. Verder volgen richting het vak. Eenmaal in het vak wil ik al gaan liggen. Dit mag niet. Dus dan maar zitten. Riem eraf. 

Commando Af. Netjes Liggen. Commando Vak terwijl het vrouwtje de riem neer legt. Vrouwtje loopt weg. Draait zich om. Roept mij voor. Nu kom ik netjes. Aan de voet. Met een klein beetje hulp. Vooruit VAK. Ik ren naar het vak en ga er netjes in liggen.

 Het vrouwtje komt terug. Gaat naast me staan  en geeft het commando zit. Ik ga zitten maar wil eigenlijk weer gaan liggen. Nog eens zit. Dan maar zitten. Ik krijg een knuffel dat ik het goed heb gedaan. En we verlaten het veld.

Nadat iedereen is geweest gingen we nog een keer met zijn allen het veld op en liepen we nog een stukje in. Hierna moeten we op een lijn gaan staan en krijgen we een voor een het commando AF. Vervolgens werd de lijn er af gehaald en zei het vrouwtje BLIJF. 

Ik bleef netjes liggen maar de honden aan weerszijden van mij gingen lopen. Na een poosje kwam het vrouwtje  terug en zei zit. Ik lag veel te lekker. Na 3 keer zeggen luister ik maar weer. 

 
Ik weet in ieder geval dat ik gezakt ben en omdat Dino dat ook is was dat mijn doel.

 

Onderdeel                                     MAX punten                         Behaald                     Verplicht
1.  Voorlangs/Achterlangs                    10                                     10                             NEE
2. Volgen aan de lijn                            10                                                                   JA
3.  Af en Zit                                         10                                     10                            NEE
4.  Staan en betasten                            10                                                                   JA
5.  Voorkomen en aan de voet             10                                      4                              JA
6.  Figuur de acht                                 10                                      7                             NEE
7.  Terug sturen plaats                          10                                    10                             JA
8.  Blijven in zicht                                 10                                    10                             NEE
9.  Baas / hond                                    10                                                                   JA
Totaal aantal punten                             90                                    72
minimaal 55 punten
Niet geslaagd.

 Het vrouwtje heeft gezegd dat ik samen met Dino de VEG opnieuw ga doen.   

Groetjes Storm